Faim et soif

I mitt gamla liv lagade jag ju rätt mycket mat. Både för att det behövdes i en familj med fyra men också för att det var ett sätt att skapa ett hem. En svårpratad dataspelande tonåring öppnar upp lite lättare när det bjuds kanelbullar. En olyckligt kär teen kan man läka med chai-te och prat.  Men i nya livet behöver jag inte. Jag konstaterar att det enda jag gillar att äta själv är dessertost, risotto och smågodis. Det funkar det med

Jag har ju en liten cateringverksamhet vid sidan av. Bara för att det är kul att laga mat. Det är sällan vi tar betalt, kanske en flaska skumpa eller så. Mitt i juli hade jag ett gig- ett 60 års kalas på den lilla fantastiska ön Knarrholmen. 30 grader varmt, inget riktigt kök och många gäster. Alltså blev det en väldans enkel buffé

Kött: Kall tunt skivad stekt kycklingfilé och kall skivad grillad fläskfilé

Tillbehör: Sallad på vattenmelon, fetaost och rödlök. Primören som späda morötter, blomkål, rädisor, sockerärter

Sås: Ceasardressing och romanescosås (grillad paprika, mandel och vitlök)

Ost: Brie, rostade valnötter i honung och hembakt knäcke

Dessert: Mazarinkaka med jordgubbscurd toppad med nekatariner och körsbär

 

2014-08-03 16.57.07

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s