Enemies and friends

Vad är det som gör att man inte gillar visa människor. Eller vad är det som gör att man tycker om andra. O den svåraste frågan- vad är det som gör att man känner attraktion?

Jag har en bekant. Tidigare umgicks vi men de senaste åren har jag avvecklad den relationen. Vi träffas ibland eftersom vi är med i samma syjunta samt har en del gemensamma bekanta. Senast var vi på en dammiddag och det känns verkligen i hela kroppen. Det är inte det att jag tycker hon är otrintressant- det är verkligen så att jag tycker hon är korkad.

Jag har försökt förstå vad det är jag inte gillar. Enkla saker som att hon skryter om sig själv o sin förmåga men saknar självkritik. Hon har ingen känsla för sociala spelregler och sätter sig själv i centrum. Hon saknar fingerspitzgefuhl.

 

Men jag har andra vänner som har en del av samma drag. För att inte tala om mig själv. Men dem gillar jag. Så vad är det som gör att det är just henne jag inte gillar. Jag tror att det är Linas analys som träffar rätt- hon har elaka ögon. Hon saknar empati och omsorg om andra just för att hon hela tiden sätter sig själv i centrum

Men det är en svår frågeställning vad det är som gör att man gillar visa människor. Vad är det som gör att man dras till varandra.

Om du tanker på din bästa vän- varför blev det just den personen och vad är det som gör hen till just den vännen?

 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s