Ab vs bästa sommarsalladen

Getostsallad med kanderade nötter 

Sallad
8dl          bär- jordgubbar, blåbär, hallon, björnbär
4 port    matvete
1 påse   blandad sallad
200 gr    chevre
Olivolja, crema balsamico, flingsalt o svartpeppar

Kanderade nötter
1st          urkärnad o finhackad chili
100 gr    nötter (pecan)
2 msk    honung
2 msk    råsocker
1 krm     kanel
½ krm    cayenne 

Att göra
Nötter- sätt ugnen på 225 gr. Blanda alla ingredienser o lägg dem på en bakplåtskldd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 6 min. Ta ut o se till att allt är väl blandat. Låt svalna o hacka i mindre bitar
Sallad- koka matvete. Lägg sallad, matvete och bär på ett fat. Toppa med chevre och nötter.
Servera- med parmaskinka, kyckling eller nåt annat gott

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s