Ab vs långdragen oxe

Pulled beef– en riktig höjdare. Tog lite tid att göra men inget jobb alls

ca 600 gram nötbog (jag använde högrev)

Kryddblandning :
0,5 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 finrivna vitlöksklyftor
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
2 msk örtkryddor- rosmarin och orgeano

Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en ugnsfast form.
Täck med bakplåtspapper. Tänk på att trycka ner pappret ordentligt runt kanterna. Stek i ugn, 100 grader, 6-8 timmar! Köttet sköter sig helt själv, behöver inte vändas eller penslas…

När det är klart tar du kniv och gafel för att dela kötet, det blir då strimlor.

Jag serverade med en grekisk sallad, pitabröd samt tzatsiki

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s