Ab vs recept

Innan dess att alla börjar hålla diet för att det är januari så kommer här recept på nyårsdesserterna. Desserterna är beräknade för 4 personer

Chokladmousse med rosmarinsalt
100 gr choklad 70%
1 äggula
1 msk socker
1,5 dl grädde

Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.  Vispa äggulor och socker krämigt.  Vispa grädden lätt.  Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.  Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ kallt. Vid servering toppas moussen med lite salt (finhacka en kvist rosmarin, riv skal av en citron och blanda med två tsk flingsalt)

Lakritspannacotta
2 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
2 Kick (Käck)

Gör en klassisk pannacotta. Koka upp grädde och socker. Lägg i Kick och rör runt så den smälter. Ta av från spisen och lägg ner de uppblötta gelantinbladen. Häll upp i portionsformar. Toppa med osötade hjortron och lakritspulver (funkar med krossade Turkisk peppar)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s