Mat o champange

Halvtid i ledigheten. Vilka underbara dagar det varit. Och tre lediga dagar kvar.

I torsdags började jag med att jobba halvdag. Kvällen firades på Sjömagasinet med att dricka Bollinger special cuvée och äta en suverän meny. En liten amuse bouch av sparrispanacotta, krabba och musslor till förätt. Gös med rödvinsås till varmrätt följt av den bästa dessert någonsin- vit chokladmousse, rabarbersorbet, sabayonne, macarons och en rabarbersoppa. Mums.

I fredags åkte jag mot solen och Marstrand. Lunch på Havshotellet, promenad på kajen, lite butiksspaning och en pytteliten shopping. Ljusmanschetter och ljussläckare i gjutgärn som passar perfekt i sovrummet. På kvällen åt jag middag med min fantastiska guddotter. 21 år och extremt trevlig. Smart och klok. Vi åt på min nya kvarterskrog, Silvis på Vasagatan. God och billig libanesisk mat.

Idag har jag bonat parkettgolvet i vardagsrummet och hallen. Grymt nöjd med resultatet. Passade på att röja lite bland gamla kläder och snygga till skåpet under vasken och städskåpet. Ny plast från IKEA gjorde att det blev himla fint. Sen blev det shoppingrunda inför resan. Ryggsäck till packningen. Lite mat att ha på tåget (den ryska tågmaten lär vara ännu sämre än SJ….), apoteksvaror och till slut en ny kamera. Köpte en Canon Powershot xs230 Scandinavian Phote. Wow vilken bra butik. I mellan det hann vi med att fika på ett av de bästa caféer jag varit på mycket länge, Forscaféet på Mölndals museum. Härlig utsikt vid forsen och hembakade delikatesser. Laxmacka på hembakt bröd och en smaskig kaka blev lumchen. Klart värt ett besök för promenad och fika.  

Avslutade dagen med att prova ut nya glasögon. Sen satte jag mig på balkongen. En drink på torr martini, Russian och frusna blåbär, Det gick ner:-)

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s