Sköna maj

I fredags hade min kör offentlig debut. Vårsång i charken på min gamla lokala ICA i suburbia. Så roligt det var. Jag var jättenervös innan och höll nästan på att trilla ner i ostdisken, men när jag hör det i efterhand så lät det faktiskt inte så pjokigt för en amatörkör.  Efteråt gick vi till lokala krogen för da capo-sång och rosévin. Inte dumt alls.

Det är skönt att veta att jag har en egen plats i Suburbia, att jag har några människor som jag gillar där. Inte samma som jag umgicks med tillsammans med exmaken men alldeles egna bekanta och vänner.

I lördags åkte jag till Stockholm för att fira Valborg. I alla år har jag firat med gamla vänner- champagnefrukost med 150 gäster, lunch på Avenyen och middag efteråt. I år kände jag att jag behövde nya vyer så jag åkte på kalas hos gamla kursaren i Djursholm.

40 gäster, majbrasa och skönsång. Värmade chili con carne och en dessertbuffé att lägga på minnet:-) Det var en härlig blandning av gäster- några som jag träffat för 20 år sen men de flesta nya bekantskaper. En var dotter till en känd poet, en bodde granne med Orup, en hade en fru som hade ett stort slott i Skåne och en hade precis lämnat sin man för att han hade varit otrogen med sin sekreterare. Sköna diskussioner alltså.

Det blev en lång natt och mycket vin. Första maj firades med korvgrillning och fotbollsmatch på gräsplanen utanför. Frammåt eftermiddagen åkte jag hem till Göteborg igen. Lite trött var jag nog för jag somnade före Södertälje, vaknade till i Skövde men somnade strax igen. Jag antar att jag snarkat högt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s