Rent hus

I förra veckan var ju snickaren hemma hos mig. Resultatet blev över förväntan men det blev ju också sågspån överallt och byggdamm igen. Efter fredagens teaterpremiär med efterföljande sväng på stan blev det en lugn helg i hemsaneringens tecken.

Köksbordet med den nya extraskivan. Nu sitter man sex personer utan problem vid bordet.

På lördagen hade jag mamma o hennes väninna på lunch. Som tur är väninnan också grym på att sy så jag beställde hissgardiner till köket. Asiatisk nudelsallad med räkor med sweetsourmarinad till lunch. Jag fick en fantastisk bukett med flikiga tulpaner.

Det har varit så mycket arrangemang i veckan som gick – middagar med mycket vin två dagar på raken, gäster på torsdag och teater på fredagen att det var skönt att få kura i soffan med en drink och lite smågodis.

I söndags insåg jag att det var dags att sanera sågspånet. När jag ändå jagade runt torkade jag lister (hur kommer det sig att det alltid fastnar på listerna…) och bonade golv i kök och sovrum. Sen var jag så nöjd över mig själv 😉Fönstret  i vardagsrummet med mina försök till orkidéeodling.

Sen blev det fika med Carina som lämnat förorten för lite egentid i stan. Härligt prat och gott kaffe på Pain Francais innan vi fick massor av idéer hos min favoritblomsteraffär, La Fleurist på Engelbrektsgatan. Nu går tankarna på högvarv hur man överföra idéerna till hemmet med inramade boxar för stileben (även om jag inte tänkte ha blommor o krukor i mitt utan snarare mixer och visp…)

Söndagen avslutades med middag hos en väninna. Snön yrde utanför så det gjorde sig bra med köttfärslimpa och rödvin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s