Mat

I lördags var jag på Swedish taste. Ebba och jag gick matlagningskurs med tema husmanskost. Så roligt vi hade. Verkligen en lyckad kväll.

Vi träffades först i baren för lite småprat. 1730 började kursen. Vi var 7 stycken. Två par, Ebba o jag samt en ensam kille. Jag vara förvånad att alla var så unga- det blev ett roligt gäng att umgås med.Vi började med lite champagne och receptgenomgång. Sen lagade vi Pelle Janzon (råbiff med löjrom) till förätt. Varmrätt var laxpudding, kåldolmar och Wallenbergare. Dessert var brödpudding, råmjölkssorbet, hjortron och kanderat smör. Vi delade upp oss i olika grupper som lagade allt tillsammans.

Kåldolmarna var den klara vinnaren. Så goda, helt fantastiska. Till det drack vi ett veteöl från Spanien, en Riesling från Österrike och ett rött vin från Spanien. Till desserten ett sött vin från Sydafrika.

Efter att vi lagat maten satte vi oss till bords. Bra kurs där man blir serverad och slipper att diska:-). Kvällen avslutades med att vi alla gick till Avalon för ett glas champagne… eller två:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s