Minnen

Jag vet att jag sagt att mitt mål är att jag så småningom skall komma ihåg de åtta åren med exmaken som ett vackert minne men den tanken blir allt mer främmande. Finns det verkligen något som har varit värt all smärta och sorg? Vad har jag fått med mig från det här egentligen?

Inga gemensamma vänner som kom från hans sida har sagt att de vill ha kvar kontakten med mig. Snarare har de totalt frusit ut mig. Jag har inte pratat med någon sedan i somras. Jag har ingen kontakt med hans familj (med ett undantag naturligtvis), ingen kontakt med grannar från suburbia.

Har jag blivit en bättre människa av vår tid tillsammans? Nej egentligen inne. Jag har blivit mer självkritisk, fått sämre självförtroende och tror inte alls lika mycket på min förmåga längre. Jag har fått lära mig att jag pratar för mycket, inte lyssnar tillräckligt, har för många åsikter, inte har vänner som duger som familj, bryr mig för mycket, är för ordentlig eller vad det nu har varit

Jag önskar att jag gjort ett annat val för åtta år sen. Att jag hade valt den andre som fanns i mitt liv då. Inte för jag vet vad som hade hänt men det känns som det hade varit ett bättre val. Då var jag 38, jag hade fortfarande valet att skaffa barn. Det valet gjorde exmaken åt mig så det blev inga. Nu är det för sent.

Bitter? Ja självklart. Och det skäms jag inte för det minsta

Men jo… något ovärderligt har jag tagit med mig. Kontakten med tonårsA o student F. Och mina BT-vänner

3 kommentarer

  1. Oooosssch…

    Tur att man fick vara med där på slutet 😉

    Det där med gemensamma vänner fast från den ena sidan är alltid knepigt. De vet oftast inte hur de ska förhålla sig till allt som har hänt, och för att inte trampa ”grundvännen” på tårna väljer de att fortsätta som om förhållandet aldrig hade funnits. Huvudsaken är att du har kvar DINA vänner som uppskattar dig för den du är. Inte för att du är någons blindtarm.

  2. Jag vet att detta låter väldigt själviskt, men jag är glad att du valde honom. Annars hade jag aldrig fått träffa dig eller de andra tjejerna. Tänk att du är länken som kopplade ihop oss. Och ni oersättliga!

    Många många Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s