Vänner

När världen rasade samman den 29 juni så insåg jag att jag har fantastiska vänner. Under hela tiden har det stått underbara människor vid min sida som lyssnat, tröstat, peppat och bara varit där för mig. Jag hade aldrig klarat mig utan dem. När livet har varit som svarast har det varit de som fått mig att orka leva.

Men det finns andra sidor av myntet- det finns många som gjort mig så besviken. De som var ex makens vänner från början men som varit mina bekanta de senaste åtta åren – som inte hört av sig med den minsta hälsning. Inte för att de skulle ta ställning eller så. Bara säga- så tråkigt, kan vi göra något för dig, kan vi hjälpa er på något sätt. Bara något. Men inte ett ord, inte ett kort, inte ett livstecken från någon av hans vänner eller släktingar.

I lördags när jag var tillbaka på min gamla gata så var det många ansikten som var så roligt att träffa. Kramar och omtänksamhet. Hur mår du? Hur klarar du dig? Trivs du i lägenheten? Men det var också ett par som inte ens hälsade på mig. Som vände sig bort när jag kom. Två av dem såg jag som mina vänner. De var tom på vårt bröllop. Och nu vänder de sig bort när jag kommer.

Varför gör man så? Jag bryr mig inte om dem, men varför gör man så? Jag har sådana underbara människor vid min sida att jag inte bryr mig om jag mister dem.. men varför gör man så?

4 kommentarer

  1. För att man är feg och ynklig. För att de inte vet vad de ska säga. För att de kansks skäms över att de inte hört av sig.

    För jävligt.

  2. Hej! Tack för din kommentar om vinglasen, sådant får man knappast veta i affären… 🙂

    Har läst lite på din blogg och känner med dig, känner igen mig. Även om jag aldrig var gift är nog känslan av att bli bedragen ganska mycket den samma. Jag viftade bort dejter i nästan tre år innan jag kom på fötter igen. Vad vill jag säga egentligen? Att det kanske tar lite tid men att det går och att DU alltid är BÄTTRE utan någon som gör så!

    KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s