Storebror

Jag har inga syskon. På min mammas sida.

I somras, när livet var som svartast och kände mig som ensammast, var förlusten av min familj det som kändes svårast. Jag som alltid hade drömt om den vanliga familjen hade ju gift mig till min dröm. Och så sprack den. Kärlek kan man hitta ny men var hittar man familjen?

För att gå tillbaka i historien har jag mycket liten kontakt med min biologiska far. Jag träffade honom senast 1967. Min mamma o jag har inte pratat om honom så ofta men i somras tog jag mod till mig och pratade med henne. Jag fick lite uppgifter om min far, som sedan många år bor i England. Jag sökte lite på folkbokföringen och insåg att jag hade tre syskon- en storebro, en lillebror och en lillasyster. Alla är vi barn till min far men har olika mödrar. Så försökte jag hitta dem. Storebror hade ingen fast adress, lillebror var utvandrad och lillasyster har alltid bott i England.

Min lillebror hittade jag via Facebook. Han bor i Frankrike och vi har pratat på telefon några gånger. I vår skall jag hälsa på honom. Jag skrev ett brev till min far och min syster men de har inte svarat. Min storebror skall jag äta lunch med i morgon.

Jag har tre syskon. På min fars sida

2 kommentarer

  1. Familj betyder ju inte alltid att man har blodsband. Inte heller att man är ingift eller ”avgiftad”. Familj är när man känner tillhörighet.

    Du är en del av BT-familjen.

    🙂

  2. Det har alltid varit min devis att familj sitter i hjärtat – inte i generna. Men det var också en av de stora diskussionsområdena vi hade i äktenskapet- att man var högre rankad om man var släkt eller ingift. Och ett av områdena där jag verkligen tycker att jag fortfarande har rätt. Jag skall aldrig ge mig mer utan hålla på den prinicipen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s