Nya ljud

Vaknar okristligt tidigt för att vara en lördagsmorgon. Jag har lärt mig ett nytt ljud här i lägenheten- regn mot balkongräcke i aluminium. Det är inget behagligt ljud. Det är ett ljud man vaknar av… Inser när jag vaknar av ljudet att det inte blir någon golf idag. Det får bli gym istället. Inte tänker jag frysa och bli våt frivilligt idag. Varm o svettig på spinning istället. Som om det var så himla mycket bättre:-)

Snart är det tvättid och lite städning som gäller. Ofattbart så smutsigt det blir här. Byggdammet bara hoppar ur hörnena (ser konstigt ut.. hörnena… säger man verkligen så?). Att ha vita strumpor är inte att tänka på så det är bara fram med moppen igen.

Veckans inköp blev en adventsljusstake. Cement från Dixie. Den andra blev kvar i förorten. Så snygg att jag nästan ser fram emot advent. Annars har inte advent och jul stått på favvolistan precis. Det är inget jag ser fram emot i år. Men bokade resa till Wien över trettondehelgen. Passar på att fylla år där. Inte för att jag riktigt vet vad jag skall göra där- kanske hälsa på tonårs A i sitt skidparadis eller pricka av ett nytt land genom att ta tåget till Bratislava.

Igår spikade jag upp lite tavlor. En i sovrummet- ett gammalt oljetryck med bibliskt motiv. Älskar tavlan. Den kommer från gamla gården och när vi delade saker var det den första sak jag valde. Inget värde men underbart nostalgisk. Två oljemålningar kom upp i vardagsrummet. Hallen får vänta tills skrivbordet kommer och att det finns el (håll tummarna för att nya elektrikern kommer på onsdag. Annars blir det woodoo…)

Tvätt och städ. Veckohandling. Träning. Fika med mamma. Och bowlingdejt i kväll.

6 kommentarer

  1. Låter som en mysig helg ändå! Du kan få granris av oss att sätta upp på balkongräcket så du slipper bli väckt av regnet….. 🙂

  2. Verkligen snygga adventsljusstakar som jag blev lite sugen på. Var hittar man sådana? Med andra ord; var hittar man Dixie? 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s