Pain de Martin

När jag hälsade på familjen Å i Dalsland i somras bakade Martin knäckebröd. Och inte vilket knäckebröd som helst- världens godaste knäckebröd. I helgen var det kalasdags hos väninna som fyllde 40. Jag bakade knäckebrödet till henne och det blev succé. 

Så om Martin inte misstycker kommer receptet här. Min enda förändring var att jag inte kunde använda slickepott. Istället så tryckte jag ut knäcket tunt mellan två bakplåtspapper.

Fröknäckebröd
2 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön 
½ dl pumpakärnor 
½ tsk salt
½ dl olja tex solros eller raps
2 dl kokt vatten (ta varmt direkt från vattenkokaren)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt oljan och vattnet och blanda till en jämn och ganska lös deg med en slev. Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper med en slickepott. Sätt in i ugnen 50-60 min. Tänk på att det lätt kan brännas. 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s