Askonsdag och påskmeny

En regning och sömnig morgon men fortfarande skönt att vara på kontoret. Lite rutiner är inte dumt ibland. Både måndag och tisdag har jag hunnit med lunch med väninnor, idag blir det spinning på lunchen istället. Påsken är planerad. Vi skall vara hemma hela helgen– jag har längat efter det så mycket. Lunchteater i morgon, fest på fredag och lunch hos mamma på påskdagen är mina enda planer.  I morgon startar vi dagen med att storhandla- bäst att börja tidigt för Skärtorsdgen är väl årets största mathandlingsdag om jag kommer ihåg rätt.

Fest på fredag. Det kommer 25 personer (jag trodde att alla skulle vara bortresta men så var inte fallet…) Plockmat, äggtoddy och dansgolv. Plockmaten blir trattkantarellsoppa i små glas, minipiroger med lammfärs eller fetaost och spenat, gubbröra på små bitar av knäcke samt lammkorv med grillad paprika. Efterrättsplock blir det också- små chokladbollar, minimuggar med blåbärsmousse och små korgar med vindruvor och physallis.

Påskmeny
skärtorsdag   Rökt lax, dillstuvad potatis, sockerärtor
långfredag     Partymat
påskafton       Sill, ägg, potatisgalette med matjesill, minipizzor med rökt lax,
                           mazarinkaka  med rabarberglasyr
påskdagen     Lammstek med gremolata, skrynkelpotatis, chevreryoghurt, confiterade
                           coctailtomater
annandagen  Korvgrillning i backen bakom huset

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s