Roma- Mi amore del 1

Picture 021Förra helgen var vi i Rom. Mamma och jag åkte på lördgen och kom hem på tisdagen. Det blev en härlig helg. Solen sken, 22 grader och perfekt väder för storstadssemester.Picture 010Vi bodde på hotell Cesare, 3 minuter från Pantheon. Hotellet var verkligen perfekt. Det ligger mitt i smeten, har snygga rum, en härlig takterrass och helt ok pris. Vi betalade EUR 135 natten. På morgonen satt vi på terrassen och åt frukost. En perfekt start på dagen.

Vi promenerade och promenerade. Fontana di Trevi, Spanska trappan, marknaden i Porta Portese, Colosseum, forum Romanum. Det blev många steg..Picture 060Picture 045.  Jag har varit i Rom tidigare men för mamma var det första gången så vi såg allt det där man verkligen skall se.

 

 

 

 

Måndag morgon åkte vi tidigt tidigt till Vatikanen. Museet, Sixtinska kapellet, gravkoret, Peterskyrkan och Peterplatsen tittade vi på. Många steg den dagen med. Det är en häftig känsla när man kommer upp från gravkoret och ser ut över hela Petersplatsen. Påven var inte ute och välsignade oss men det kunde vi klara oss utan:-)

Vi hann flera bra restauranger, shopping, glass och uteserveringar men det kommer i nästa del

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s