Helgen

I torsdags kväll packade jag ihop. Snuvan tog överhand och jag bäddade ner mig. Missade Thomas Ledin på Liseberg (njaää… sörjer knappast. Hr Ledin är verkligen inte min favorit. Snarare ett hatobjekt) men det hade varit trevligt med ett glas ihop med vänninorna. Istället blev det soffläge torsdag och fredag.

I lördags hade jag repat mig såpass att jag orkade med utflykt med mamma. Vi åkte till Varberg men stannade på vägen. Frukostfika i Ölmanäs och grönsakshandling utanför Tjolöholm. Suveräna ekogrönsaker i Fjärås- klart värt ett besök. Förutom pepparrot odlar de broccoli, bönor, tomater, rödbetor och annat gott.

Sen blev det torgmarknad i Varberg. Handlade en disktrasa i lin, en duk  att ge bort och 1 kg dill att frysa in. Vann 2 kg mjölkchoklad på bowlingklubbens lotteri och fikade. Det blev promenad till stranden och Knut fick hälsa på var enda jycke som han spanade in.

Jag tog tåget till Landskrona och kräftskiva. Svenska insjökräftor var inte helt fel, inte ens för en västkustbo som jag som tycker att havskräftor är det enda rätta. Västerbottenpaj, laxrullar med pepparrot, kalkonrullar med färskost och soltorkade tomater samt goda ostar ackompanjerade. Och så snaps förstås. Mums.

Nu väntar en rätt lugn arbetsvecka- semester i morgon, datakurs onsdag, möte fredag.

Söndagen blev seg. Åka hem, handla och laga mat (kycklingwook med broccoli, vaxbönor, tomater, paprika, citron, oliver och fetaost… mums) Sen låg jag platt fall i soffan tills dess jag gick och la mig. 21.30….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s