Bästa pajdegen

Igår åt vi paj till middag. Jag brukar inte vara så förtjust i pajer- tycker degen är för fet och torr och att fyllningar ofta har för lite smak. Nu hittade jag ett perfekt recept,  enligt mig. Det kommer från ”Kärlek, oliver och timjan” av Anna Bergenström (för övrigt en himla bra kokbok. Pizzadegen är en höjdare)Ballonger%5B1%5D

  • 4 dl vetemjöl
  • 75 gr smör i kuber
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 ägg

Blanda det mjuka smöret med mjölet med degkrokar. Häll i yohurten och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila en stund i kylskåpet,

Den här degen räcker till två pajer men så här gjorde jag. Först kavlade ena halvan till en botten. Den gräddade jag ca 10 mintuer i 200 grader så den fick lite färg. Sen hällde jag i köttfärssås som fanns färdig i frysen (ca 4 personer). Av den andra deghalvan kavlade jag ett lock och la över köttfärssåsen. In  i ugnen igen, ca 15 minuter.

Degen är mer som ett tunt bröd och smakar himla gott. Till detta serverade jag färsk vitkål och tomater.

Idag firar vi födelsedagar hemma så det blir middag på stan- Texas Longhorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s