Köpenhamn

I lördags tog vi ett tidigt tåg till Köpenhamn. Maken o jag tillsammans med två goda vänner. De hade fixat frukost för tågresan och vi hade med oss en flaska skumpa. Vid lunch var vi framme i ett soligt men blåsigt Köpenhamn.

Vi gjorde inte så mycket utan strögade mest omkring. En pilsner på det underbara ölhaket Palä– ett sådant klassiskt danskt ölhaksställe. Mitt emot ligger den fantastiske blomsterkonstnären Tage Andersens butik. Där stog vi och drägglade en stund. Vi satt  i solen i Nyhavn och tittade på fulla norrmän- en nog så ansträngade sysselsättning.

Det blev ingen shopping alls, jag är ju världens sämsta shoppare. En snabb titt på Georg Jensen blev det- hittade en snygg damklocka och diamanthalsband som jag hade kunnat tänka mig men DKK 8000 resp DKK 49000 fanns inte i plånboken… konstigt…

picture1Vi bodde på ett hotell nere vid Nörreport, hotell Ibsen. Helt ok ställe. Inget fancy men prisvärt och god frukost. God mat på kvällen, en Irish coffee på en uteservering efter det och dagen var perfekt.

På söndagen promenerade vi omkring i Kongens have innan vi åkte hem igen vid lunch. Köpenhamn är bra för själen! Jag snarkade högt på tåget under hemresan. Så högt att jag väckte mig själv….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s