Tryffelrecept från Göteborgs chokladfabrik

Chokladtryffel  ca 60 st

 

3 dl  vispgrädde

6 hg choklad

 

Smält choklad till 37-40 grader över vattenbad – ej micro till fingervarmt.

 

Värm grädden och vispa ner grädden i chokladen under kraftig vispning så att smeten blandas ordentligt och blir slät.

 

Häll ut smeten på bakplåtspapper och låt svalna i ca 3 timmar.

 

Krama och rulla tryfflar i ca 2 cm stora bollar. Krama dem med fingertopparna så att luftbubblor försvinner och de blir mjuka. Låt vila en stund och rulla dem sedan till kulor i handen. Doppa i choklad och låt stelna

 

Alternativ på smaksättningar.

Till en sats på 300 gr choklad – smaksätt med Baileys  1 ½  dl – använd sprit med hög gräddhalt.

 

För att smaksätta med annan sprit . ta bort samma mängd grädde som tillsatt sprit. Bra mått är ca 1 msk sprit till 1 ¼ grädde. – Spriten ska inte värmas  med i grädden utan tillsättas vid vispningen.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s